Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kiitos Inn Manipurissa

Komin tarina

Kiitos Inn oppilaskodin ja kouluohjelman on perustanut pastori Kom. Kom on kolmannen polven protestanttinen kristitty, kotoisin Koillis-Intiasta, Manipurin osavaltiosta. Kom-heimo on yksi Intian pienistä ja syrjityistä vuoristoheimoista. Komeja on 25000–30000. Pastori Kom on opiskellut teologiaa: B.Th, Bachelor of Theology (2001–2004) ja B.D, Bachelor of Divinity (2005–2007).


Sinapinsiemenen ja Komin välinen ystävyys on jatkunut jo yli seitsemän vuoden ajan. Yhteys Komiin syntyi siten, että hän oli Taizén yhteisössä vapaaehtoisena eli permanenttina vuosina 2007-2008, jolloin hänet lähetettiin kevättalvella 2008 Suomeen. Täällä hän tutustui seurakuntiin ja erityisesti niiden nuorisotyöhön ja nuoriin aikuisiin. Kom kiersi Suomea Virolahdelta Utsjoelle saakka. Sinapinsiemen ry:n stipendiaattina Kom suoritti (2010-2011) M.Th, Master of Theology -tutkinnon Chennaissa, Gurukul Lutheran Theological and Research Centerissä. Komilla oli toive jatkaa opintojaan tohtoriksi asti, mutta hänen pienen kansansa hätä ja tarve saivat hänet palaamaan kotiin Intian Manipuriin.


Sinapinsiemen ry:n syysseminaarissa 2012 Kom esitti unelmansa ja visionsa työstä heimonsa ja kotialueensa köyhimpien hyväksi. Tärkeimpänä hän piti oppilaskodin perustamista sinne ja myöhemmin sen laajenemista opetustyöhön. Sinapinsiemen ry päätti ottaa yhdeksi toiminta-alueeksi Komin työn tukemisen Manipurissa. Kom perusti Manipuriin Sinapinsiemen-säätiön, joka suunnitteli ja rakensi 18.2.2013 ostetulle maapalalle kouluasuntolan eri heimojen köyhille ja orvoille lapsille. Tällä hetkellä Kom vaimoineen vastaa noin 12 vaikeista ja köyhistä olosuhteista tulevan pojan koulutuksesta ja elinkustannuksista. Lisäksi talon jatkorakentaminen ja sen avaaminen myös tytöille on suunnitelmissa. Toiminta on ekumeenista.


Komin työn tukeminen

Mikäli haluat olla mukana Komin heimonsa hyväksi tekemässä avustustyössä, antamassa orvoille ja syrjäytyneille lapsille mahdollisuutta koulunkäyntiin ja toivoon elämässä, voit liittyä lahjoittajaksi.


Voit myös liittyä Komin yhteiskirjeiden sähköpostilistalle: Kom lähettää ystävilleen kuulumisiaan noin kerran kuukaudessa, joissa kertoo tapahtumien kehityksestä Manipurissa. Liity tiedotelistalle ja halutessasi myös lahjoittajaksi lähettämällä sähköpostia os. kummisihteeri(at)sinapinsiemen.fi.