Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kiitos Inn Manipurissa

Kom ja Kiitoksen koti

Kiitos Inn oppilaskodin ja kouluohjelman on perustanut pastori Kom. Kom on kolmannen polven protestanttinen kristitty, kotoisin Koillis-Intiasta, Manipurin osavaltiosta. Kom-heimo on yksi Intian pienistä ja syrjityistä vuoristoheimoista. Komeja on 15 000 - 20 000.

Sinapinsiemenen ja Komin välinen ystävyys on jatkunut vuodesta 2008.. Yhteys Komiin syntyi siten, että hän oli Taizén yhteisössä vapaaehtoisena eli permanenttina vuosina 2007-2008, jolloin hänet lähetettiin kevättalvella 2008 Suomeen. Täällä hän tutustui seurakuntiin ja erityisesti niiden nuorisotyöhön ja nuoriin aikuisiin. Kom kiersi Suomea Virolahdelta Utsjoelle saakka.

Pastori Kom oli opiskellut teologiaa: B.Th, Bachelor of Theology (2001–2004) ja B.D, Bachelor of Divinity (2005–2007). Sinapinsiemen ry:n stipendiaattina Kom suoritti (2010-2011) M.Th, Master of Theology -tutkinnon Chennaissa, Gurukul Lutheran Theological and Research Centerissä. Komilla oli toive jatkaa opintojaan tohtoriksi asti, mutta hänen kotiseutunsa hätä ja tarve saivat hänet palaamaan Intian Manipuriin.

Sinapinsiemen ry:n syysseminaarissa 2012 Kom esitti unelmansa ja visionsa työstä kotialueensa köyhimpien hyväksi. Tärkeimpänä hän piti oppilaskodin perustamista sinne ja myöhemmin sen laajenemista opetustyöhön. Sinapinsiemen ry päätti ottaa yhdeksi toiminta-alueeksi Komin työn tukemisen Manipurissa. Työtään varten Kom sai käytettäväkseen Anna-Maija Raittilan testamentissaan Intian lapsille jättämät varat. Kom perusti Manipuriin Sinapinsiemen-säätiön, joka suunnitteli ja rakensi 18.2.2013 ostetulle maapalalle kouluasuntolan eri heimojen köyhille ja orvoille lapsille.

Tällä hetkellä Kom ja hänen vaimonsa Kym vastaavat noin 14 vaikeista ja köyhistä olosuhteista tulevan pojan koulutuksesta ja elinkustannuksista. Kom toimii tällä hetkellä myös kotikylänsä pastorina, ja Kiitos Innin toiminta on suureksi osaksi Kymin harteilla. Syksyllä Kiitoksen taloon alettiin osin hallituksen antaman määrärahan avulla rakentaa uutta makuusalia. Lisäksi talon avaaminen myös tytöille on suunnitelmissa. Toiminta on ekumeenista.

Komin ja Kymin työn tukeminen

Mikäli haluat olla mukana Komin ja Kymin tekemässä avustustyössä, antamassa orvoille ja syrjäytyneille lapsille mahdollisuutta koulunkäyntiin ja toivoon elämässä, voit liittyä lahjoittajaksi. Taloudellisen tuen lisäksi Kiitos Innin puolesta toivotaan esirukousta.

Voit myös liittyä Komin yhteiskirjeiden sähköpostilistalle: Kom lähettää ystävilleen kuulumisiaan noin kerran kuukaudessa, joissa kertoo tapahtumien kehityksestä Manipurissa. Liity tiedotelistalle ja halutessasi myös lahjoittajaksi lähettämällä sähköpostia os. kummisihteeri(at)sinapinsiemen.fi. Kiitos Innin elämää voit seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/profile.php?id=1000114395.