Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kiitos Inn Manipurissa

Kansainvälinen toiminta

Sinapinsiemen ry hoitaa Suomessa kummilapsitoimintaa yhteistyössä Intian Gujaratissa toimivan Education Sponsorship Programin kanssa. Kummina voi tukea sikäläisen alkuperäisväestön eliadivasien lapsia saamaan koulutusta ohjelman ylläpitämissä sisäoppilaitoksissa. Tytöt ja pojat ovat köyhien maatyöläisten lapsia, joitten jokapäiväistä tarpeista huolehditaan kouluopetuksen ohella. Kummilapsen koulutuskustannukset ovat 200 euroa vuodessa.

Yhdistyksemme toisen kummikohteen, entisen stipendiaattimme Komin perustaman Kiitos Inn-perhekodin toiminta Intian Manipurissa on viime vuosina ollut vaikeaa koronan ja maan hindunationalistisen politiikan vuoksi. Komia itseään on kuormittanut työkotikylän pappina, kirkkonsa seminaarin opettajana ja vastikään valmistuneenraamatunkäännöstyön johtajana. Kummikodin toiminnasta onkin vastannut Komin veli vaimoineen. Kom vieraili Suomessa huhtikuussa 2023. Silloin sovittiin, että Sinapinsiemenenvirallinen tuki muutetaan joustavammaksi epäviralliseksi yksityiseksi ystävätueksi. Kiitos Inn-kummirahastoon on jäänyt varoja ja ne tullaan käyttämään sovitusti Komin ja Kiitos Innin hyväksi, mutta varoja siihen ei enää virallisesti kerätä. Komin oma ensisijainen toive nyt on jatkaa teologianopintoja väitöskirjaa varten Intiassa. Sinapinsiemen tulee edelleen jakamaan tietoa Komin kuulumisista. Kom palasi huhtikuun 2023 lopulla Manipuriin keskelle vakavia väkivaltaisuuksia. Tärkein tuki juuri nyt on rukous Komin, hänen perheensä, Kiitos Innin ja Manipurin kristittyjen puolesta.

Yhdistyksen vuosikokous 22.4.2023 hyväksyi saamamme pyynnön liittyä tukemaan Dalitien solidaarisuusverkoston (DSNFI) hanketta syrjittyjen dalit-nuorten voimaannuttamiseksi Nepalissa Samaritan Uplift Service-järjestön kautta. Jäseniä kehotetaan liittymään verkoston Storytelling-hankkeen tukijoiksi. Tästä tullaan tiedottamaan yhdessä DSNFIn kanssa. Lisätietoa verkoston sivulta www.dalit.fi.