Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kom ja lastenkoti Intiassa

Komin tarina

Ystävämme Kom on kolmannen polven protestanttinen kristitty, kotoisin Koillis-Intiasta, Manipurin osavaltiosta. Kom-heimo on yksi Intian pienistä ja hyvin halveksituista heimoista, komeja on n. 25000–30000. Kom on opiskellut teologiaa: B.Th, Bachelor of Theology (2001–2004) ja B.D, Bachelor of Divinity (2005–2007).

Sinapinsiemenen ja Komin välinen ystävyys on jatkunut jo yli seitsemän vuoden ajan. Yhteys Komiin syntyi siten, että hän oli Taizén yhteisössä vapaaehtoisena eli permanenttina vuosina 2007-2008, jolloin hänet lähetettiin kevättalvella 2008 Suomeen. Täällä hän tutustui seurakuntiin ja erityisesti niiden nuorisotyöhön ja nuoriin aikuisiin. Kom kiersi Suomea Virolahdelta Utsjoelle saakka. Sinapinsiemen ry:n stipendiaattina Kom suoritti (2010-2011) M.Th, Master of Theology -tutkinnon Chennaissa, Gurukul Lutheran Theological and Research Centerissä. Opiskelualana oli missiologia. Komilla oli toive jatkaa opintojaan tohtoriksi asti, mutta hänen pienen kansansa hätä ja tarve saivat hänet palaamaan kotiin Intian Manipuriin.

Tällä hetkellä Kom vaimoineen vastaa useiden vaikeista ja köyhistä olosuhteista tulevien poikien koulutuksesta ja elinkustannuksista. Lisäksi talon rakentaminen on käynnissä. Kom on vieraillut myös Suomessa, ja hän on tehnyt syvän vaikutuksen moniin ihmisiin, sillä hän haluaa laittaa elämänsä likoon oman heimonsa ja köyhien ihmisten puolesta.

Kom sanoo:Apostoli Tuomaksen traditio Intiassa pitää sisällään sen, että Tuomas itse tuli Intiaan ensimmäisellä vuosisadalla. Hän oli itse asiassa ensimmäinen lähetystyöntekijä Intiassa, joka todisti Jeesuksesta ja hänen haavoistaan. Itse asiassa, tänäänkin epäilevä Tuomas meissä jokaisessa haluaa tuntea, koskea ja kokea Jeesuksen haavat konkreettisella tavalla. Yksi tapa tuntea, koskea ja kokea nämä Jeesuksen haavat on nähdä ne yhteiskuntamme haavoissa: sairaudessa, yksinäisyydessä, köyhyydessä, sortamisessa ja syrjäytymisessä. Nämä ovat Jeesuksen haavat meille tänä päivänä."

Sinapinsiemen ry:n syysseminaarissa 2012 Kom esitti unelmansa ja visionsa työstä heimonsa ja kotialueensa köyhimpien hyväksi. Tärkeimpänä hän piti orpokodin perustamista sinne ja myöhemmin sen laajenemista opetustyöhön. Komilla oli jo tiedossa neljä työtöntä, kouluttautunutta ystävää, jotka lähtevät työhön mukaan. Sinapinsiemen ry päätti ottaa yhdeksi toiminta-alueeksi Komin työn tukemisen Manipurissa. Kom perusti Manipuriin Sinapinsiemen-säätiön, joka suunnitteli ja rakensi 18.2.2013 ostetulle maapalalle kouluasuntolan eri heimojen köyhille ja orvoille lapsille. Toiminta on ekumeenista.

Kom itse kirjoittaa tehtävästään: ”Minun nöyrä rukoukseni on, että voisin olla vaatimaton instrumentti Jumalan kunniaksi erityisesti heimoni ja yleensä kristittyjen keskuudessa.”

Tervetuloa mukaan auttamaan pastori Komia rakentamaan parempaa tulevaisuutta Intian köyhille lapsille.

Komin työn tukeminen

Mikäli haluat olla mukana Komin heimonsa hyväksi tekemässä avustustyössä, antamassa orvoille kotia ja syrjäytyneille lapsille mahdollisuutta koulunkäyntiin ja toivoon elämässä, voit:

  • muistaa Komia ja projektia rukouksin
  • liittyä Komin yhteiskirjeiden sähköpostilistalle: Kom lähettää ystävilleen kuulumisiaan noin kerran kuukaudessa, joissa kertoo tapahtumien kehityksestä Manipurissa. Liity listalle lähettämällä sähköpostia Oili Kemppaiselle: oilik.kemppainen (ät) pp.inet.fi
  • tukea Komin työtä lähettämällä tukesi Sinapinsiemen ry:n tilille FI52 2185 1800 1334 40, viitenumero 600811 (keräysluvan tiedot)

Tarkempia tietoja

Tarkempia tietoja Komista saat kummisihteeriltä: Matti Kristola, 040-5496 947, kummisihteeri @ sinapinsiemen.fi