Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Yhdistyksen tarkoitus ja arvot

Yhdistyksen tarkoituksena on Raamattuun pohjautuen ja ekumeenisessa hengessä edistää sellaisen elämänmuodon etsimistä ja toteuttamista, joka perustuu koko luomakunnan yhteyteen, ihmisen ja luonnon tasapainoiseen vuorovaikutukseen, lähimmäisvastuuseen, keskinäiseen jakamiseen ja huolenpitoon sekä elämäntapojen yksinkertaisuuteen.

Yhteyden puu on yhdistyksemme näky Kristuksen kirkosta.

Arvot

Rukous ja hiljaisuus
Rukous on ihmisen yhteyttä Jumalaan, mutta rukouksestakin voi tulla suorittamista. Hiljaisuus avaa ihmisen kuuntelemaan Jumalaa aidosti ja syvästi. Yhdistys rohkaisee kuuntelevaan rukouselämään, joka on avoin myös maailman hädän lievittämiselle.

Yhteisöllisyys
Yhdistys haluaa edistää yhteisvastuuta tukemalla yhteisöasumista ja yhteisöllistä elämäntapaa. Yksilöllisyyden korostamisen sijasta yhdistys painottaa välittämisen ja huolenpidon merkitystä arjessamme.

Yksinkertainen elämäntapa
Yhdistys kutsuu pohtimaan ja toteuttamaan vastuullisia eettisiä, ekologisia ja ekonomisia ratkaisuja. Kun paljon haluaa enemmän, miten ihmisen käy? Mitä tarkoittavat jakaminen, kohtuullisuus, luopuminen? Mikä elämässämme on luovuttamattoman tärkeää?

Rajat ylittävä dialogi
Sinapinsiemenestä kasvanut puu, Jumalan valtakunta, ylittää kaikki rajat. Myös Sinapinsiemen ry tahtoo rakentaa siltoja ihmisestä ihmiseen tavoitteena kaikkien kristittyjen yhteys. Tässä maailmankylässämme yhdistyksen pyrkimyksenä on luoda ymmärtämystä ja ystävyyttä myös muita uskontoja tunnustavien kanssa.

Jäsenet

Yhdistyksessä on n. 360 jäsentä. Morbackan toiminnan loppumisen jälkeen ja Ukinrannan yhteisöllisyyden muuttuessa toiminta etsii yhä uusia muotoja. Tarvitsemme siihen myös uusien jäsenien tukea, osallisuutta ja työnäkyä. Olet tervetullut mukaan toimintaamme kehittämään sellaisen "sellaisen elämänmuodon etsimistä ja toteuttamista, joka perustuu koko luomakunnan yhteyteen, ihmisen ja luonnon tasapainoiseen vuorovaikutukseen, lähimmäisvastuuseen, keskinäiseen jakamiseen ja huolenpitoon sekä elämäntapojen yksinkertaisuuteen." Emme voi jäädä historiamme vangiksi, vaan tämän näkökulman valossa voimme tehdä myös uudenlaisia avauksia!

Miten saan yhteyden?
Sinapinsiemen ry:n toiminta-alue on koko maa, "siellä missä kaksi tai kolme kokoontuu".
Järjestäytyneitä paikallisyhdistyksiä ei ole, mutta tietoja lähiseuduilla versovista sinapinsiemenistä saat sihteeriltä.
Jos tahdot liittyä jäseneksi, löydät jäsenhakemuslomakkeen tästä!