Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Gujaratin kummityö


Jo vuodesta 1976 alkaen Suomessa on toiminut kummirengas, joka vuosittain kerää koulutusvaroja Luoteis-Intiassa, Gujaratin osavaltiossa elävien alkuasukas- eli adivasinuorten kouluttamiseen ja heidän kotikyliensä terveydenhuollon ja toimeentulon parantamiseen.


Gujaratin osavaltioon on vuosien varrella syntynyt useita kastittomille lapsille tarkoitettuja kouluja. Koulut ovat sisäoppilaitoksia – niitä kutsutaan chhatralayaksi. Oppilaat saavat siellä opetuksen lisäksi ylläpidon. Koulunkäynti parantaa myös lasten kotikylien elämän laatua. Koulut ovat näille köyhille lapsille hyvä mahdollisuus oppia lukemaan ja kirjoittamaan, sillä se ei ole itsestäänselvyys kastittomien heimojen, advasien, keskuudessa.


Kouluja ylläpitää Education Sponsorship Programme eli ESP. Se on katolinen järjestö ja sen keskus on Gujaratin osavaltion pääkaupungissa Ahmedabadissa.

Kummiksi ryhtyminen


Voit halutessasi ryhtyä Gujarat-ohjelman kummiksi. Voit myös kerätä oman ryhmän ja antaa vuosilahjoituksenne porukalla. Joillakin kummeilla, esimerkiksi koululuokilla tai työpaikoilla, voi olla useampikin kummilapsi.


Yhden koululaisen kummimaksu on nyt 200 euroa/vuosi. Se kattaa noin kolmanneksen todellisista kuluista. Kummiksi sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Kummi valitsee joko tytön tai pojan, jonka opintoja ja täysihoitokuluja hän sitoutuu tukemaan. Kummi saa lapsestaan lyhyen elämäkerran ja valokuvan. Hänen edistymisestään raportoidaan vuosittain. Henkilökohtaisia lahjoja lapselle ei lähetetä, koska se aiheuttaisi toisissa kateutta ja loisi kilpailumielialaa. Sen sijaan koko luokalle tarkoitetut lahjat ovat tervetulleita (leikki- ja harrastusvälineet yms.), luokan koko on noin 30 oppilasta.


Lisätietoja: kummisihteeri(at)sinapinsiemen.fi.