Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Gujaratin kummityö


Jo vuodesta 1976 alkaen Suomessa on toiminut kummirengas, joka vuosittain kerää koulutusvaroja Luoteis-Intiassa, Gujaratin osavaltiossa elävien alkuasukas- eli adivasinuorten kouluttamiseen ja heidän kotikyliensä terveydenhuollon ja toimeentulon parantamiseen.


Gujaratin osavaltioon on vuosien varrella syntynyt useita kastittomille lapsille tarkoitettuja kouluja. Koulut ovat sisäoppilaitoksia – niitä kutsutaan chhatralayaksi. Oppilaat saavat siellä opetuksen lisäksi ylläpidon. Koulunkäynti parantaa myös lasten kotikylien elämän laatua. Koulut ovat näille köyhille lapsille hyvä mahdollisuus oppia lukemaan ja kirjoittamaan, sillä se ei ole itsestäänselvyys kastittomien heimojen, advasien, keskuudessa.


Kouluja ylläpitää Education Sponsorship Programme eli ESP. Se on katolinen järjestö ja sen keskus on Gujaratin osavaltion pääkaupungissa Ahmedabadissa.

Kummiksi ryhtyminen


Ryhdy Gujarat-ohjelman kummiksi. Voit myös kerätä oman ryhmän ja antaa vuosilahjoituksenne porukalla. Joillakin kummeilla, esimerkiksi koululuokilla tai työpaikoilla, voi olla useampikin kummilapsi.

Kummimaksu on nyt 200-240 euroa/vuosi. Kummikohteinamme on kolme tyttöjen ja poikien sisäoppilaitosta, Bhiloda, Mandal ja Radhanpur. Osallistumme oppilaiden ylläpitokuluihin, kuten ruoka-, vaate-, ja koulutarvikekuluihin. Tukemme kattaa noin kolmanneksen todellisista kuluista.


Lisätietoja: kummisihteeri(at)sinapinsiemen.fi.