Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ajankohtaista


Ajankohtaista tietoa tapahtumista löydät myös Sinapinsiemenen nettikanavista:
Täältä löytyy Sinapinsiemenen oma facebook-sivu.
Täältä löydät Ukinrannan nettisivut
Sinappipensaan kätköissä – pohdiskelu jatkuu Ukinrannassa la 9.4.

Ristikukkaiskasvien sukuun kuuluvan sinapin siemenestä on kasvanut ihastuttava pensas Jumalan kasvimaalle. Linnut yhä tulevat ja viihtyvät sen oksistoissa. Pensaan kätköissä jatkuu pohdiskelu Sinapinsiemen ry:lle tärkeistä arvoista ja asioista Ukinrannassa (Ruutanantie 10, 36200 Kangasala) la 9.4.2022 klo 13-16. Mukaan pääsee myös etänä.

Tilaisuus alkaa klo 13 rukoushetkellä. Sen jälkeen yksi Siemenen kylväjistä, yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Heino johdattelee aiheeseen Fransiskaaninen rukous.Kommenttipuheenvuoron kuulemme Ukinrannan yhteisön asukkaalta (Jussi Malkamäki).

Ilmoittautuminen ja lisätiedustelut ke 6.4. mennessä spostilla ukinranta@sinapinsiemen.fi. Tervetuloa!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tervetuloa Sinapinsiemen ry:n kevätkokouspäivään Helsingissä 23.4.!

Vietämme kevätkokouspäivää vuosikokouksen ja yhdenvertaisuusseminaarin merkeissä.

Sinapinsiemen ry:n jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen 23.4.2022 klo 10 Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan Annankulman srk-saliin, os. Annankatu 14 D, 00120 Helsinki.

Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

- hallituksen vuosikertomus edelliseltä toimintavuodelta

- edellisen toimintavuoden tilinpäätös sekä toiminnantarkastajien lausunto

- tilinpäätöksen vahvistaminen ja ylijäämän käyttäminen

- vastuuvapauden myöntämisestä päättäminen

- kummiohjelman toimintasuunnitelma 2023

Vuosikokous alkaa klo 10. Kokouksen jälkeen pidetään yhdistyksen kevätseminaari, jonka ohjelmassa on klo 12 rukoushetki ja klo 13 lounas. Klo 14 Kaisa Raittila alustaa aiheesta yhdenvertaisuus.


Ilmoittautuminen viimeistään lankalauantaina 16.4. osoitteeseen sihteeri@sinapinsiemen.fi. Se tarvitaan ruokailun (ilmoitettava ruoka-aineallergiat) ja mahdollisen etäosallistumisen takia. Etäyhteys kokoukseen ja seminaariin pyritään järjestämään, jos etäosallistujia on ilmoittautunut määräaikaan mennessä.


Luottamuksen pyhiinvaellus jatkuu.

Tervetuloa tälle tulisijalle!


Hallitus


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sinapinsiemenen elokuun retriitti

Sinapinsiemen ry järjestää LUONTOON retriitin 7 – 8.8. Luhtaanrannan leirikeskuksessa, Luhtaanrannantie 62, Tampere.

Aloitamme la 7.8. klo 9 ja päätämme su 8.8. klo 17. Laskeudumme hiljaisuuteen tulokahvin yhteydessä ja päätämme hiljaisuuden sunnuntain lähtökahvilla.

Ota mukaan lämmintä vaatetta, istuinalusta, uima-asu ja Raamattu muistiinpanovälinein sekä majoittumiseen riippukeinu, teltta, laavu tms patjoineen ja makuupusseineen. Sisätiloissa ei ole yöpymismahdollisuutta. Paikan päälle pääsee omalla autolla. TKL:n bussin reitti kannattaa tarkistaa, koska se on liikennöinyt aiemmin Niihaman siirtolapuutarhalle.

LUONTOON retriitin hinta on 100e/osallistuja (sis. ateriat, ohjelman, saunan) Maksusuoritus 23.7. mennessä Sinapinsiemenen tilille FI60 8000 1700 8437 59 on samalla osallistumisvahvistus. Peruminen kuluitta 7 vrk ennen tapahtumaa. Paikkoja on 15 osallistujalle.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Soili Juntumaa 050 552 5529 ja Outi Niemi 045 319 6919


Kevätkokouksen muuttunut ajankohta 4.5.2021

Sinapinsiemen ry:n jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen 4.5. klo 17 Google Meet -palvelussa. Fyysinen kokouspaikka on Oikokatu 3, 00170 Helsinki, mutta koronatilanteen johdosta kokous pidetään käytännössä etänä.

Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: hallituksen toimintakertomus vuodelta 2020,
edellisen toimintavuoden tilinpäätös sekä tilintarkastajien lausunto, tilinpäätöksen vahvistaminen ja
vastuuvapauden myöntämisestä päättäminen. Kokouksen jälkeen Elina Malkavaara-Kallinen kertoo matkastaan Intian Manipuriin.

Hallituksen puolesta Helsingissä 7.4.2021

puheenjohtaja Kristiina Kallinen

Ilmoittautuminen 2.5. mennessä sihteeri@sinapinsiemen.fi tai tekstiviestitse 0504932292. Tervetuloa!

Hiljaisuuden retriitit vuonna 2021

Retriitit pidetään Kangasalan Heinäkallion leirikodilla.

  • 16 - 18.4.2021 teemana "ei minulta mitään puutu". Ohjaajina Soili Juntumaa ja Outi Niemi.

Retriittimaksu 130€ tulisi maksaa 9.4. mennessä Kalajoen kristillisen opiston tilille.

FI89 5099 0720 003046. Ilmoittautuminen: soili.juntumaa@gmail.com, 050-5525529 tai outi@onohjaus.fi, 045 3196919. Ilmoitathan samassa yhteydessä mahdollisen ruokavaliotoiveesi.

  • 24. - 26.9.2021. Ohjaajina Jarmo & Leena Rautiainen. Hinta 130 €. Ilmoittautuminen jarmo.o.rautiainen@gmail.com. Teema ilmoitetaan myöhemmin.Sinapinsiemenen kevätkokous 10.4. [Aika muuttunut]

Yhdistyksen kevätkokous järjestetään 10. huhtikuuta 2021 klo 10 alkaen. Kokoustamme edelleen etäyhteyksin Google Meet -palvelussa. Voit ilmoittautua mukaan 8.4. mennessä sihteerille sähköpostitse sihteeri@sinapinsiemen.fi . Laitathan viestiin nimesi lisäksi voimassa olevan sähköpostiosoitteen etäkokouslinkin lähettämistä varten.


Osallistu Sinapinseimen ry:n ensimmäiseen verkossa järjestettävään syyskokoukseen

Kutsut Sinapinsiemenen 12.12. pidettävään syyskokoukseen on lähetetty 22.11.2020. Sen jälkeen koronatilanne on muuttunut, jonka seurauksena Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 1.12.2020 päätöksellään kieltänyt yli kymmenen (10) henkilön yleiset kokoukset Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. (AVI:n päätös https://bit.ly/36yo8Dh)

Sinapinsiemen hallitus kokoontui 2.12.2020. Hallitus päätti, että syyskokous järjestetään aiemman päätöksen mukaisesti syyskokouskutsussa mainittuna aikana, mutta nyt viranomaispäätösten seurauksena vain etäosallistuminen on mahdollista. Kokous järjestetään Google Meet -palvelussa etäkokouksena.

Google Meet –kokoukseen voit osallistua tietokoneen, tabletin tai puhelimen kautta. Osallistuessasi tietokoneella voit käyttää mitä tahansa modernia selainta – ohjelmistolatauksia ei tarvita. Puhelimella tai tabletilla osallistuessasi lataa etukäteen laitteeseen Google Meet –mobiilisovellus joko Google Playsta tai Apple Storesta.

Ilmoittaudu kokoukseen sihteerille 050 5254635 tai sihteeri@sinapinsiemen.fi viimeistään torstaina 10.12.2020. Syyskokouksen linkkki lähetetään ilmoittautuneille perjantaina.

Puheenjohtaja avaa etäkokousyhteyden klo 9:30. Tulethan paikalle ajoissa.

HUOM! Rahastonhoitaja järjestää keskiviikkona 9.12. klo 18-19 mahdollisuuden testata Google Meet –etäkokousohjelmaa etukäteen. Ilmoita osallistumishalustasi puhelinnumeron kera rahastohoitajalle (rahastonhoitaja@sinapinsiemen.fi) viimeistään maanantaina 7.12. Saat tiistaina testaukseen liittyvät tiedot.

Tervetuloa Sinapinsiemen ry:n syys-/vaalikokoukseen la 12.12. klo 10 Google Meet -palvelussa.
Kokouksen linkki: lähetetään ilmoittautuneille perjantaina 11.12.

Vaalikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
- Liittymismaksun, jäsenmaksun ja kannattajajäsenmaksun määrän vahvistaminen seuraavalle toimintavuodelle
- Tulo- ja menoarvion vahvistaminen seuraavalle toimintavuodelle
- Hallituksen jäsenten vaali
- Tilintarkastajien vaali
- Kokouskutsun julkaiseminen sääntöjen 10 §:n mukaan

Virallisen kokouksen jälkeen meillä on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia – toivottavasti ympäri Suomea.

______________________________________________________________

Hiljaisuuden retriitti Kangasalan Heinäkalliossa 16.-18.10. Teemana "Kasvupohjana rakkaus". Ohjaajina Soili Juntumaa ja Irja Rajamäki. Hinta 130€. Ilmoittautuminen: soili.juntumaa@gmail.com tai 0505525529. Tervetuloa!

________________________________

Kevätkokous ja seminaari 15.8. Kangasalla!

Kevään poikkeusolosuhteiden johdosta kevätkokouspäivä siirrettiin loppukesään.

Vuosikokoukseen ja seminaari pidettiin 15.8. Kangasalla Kirkonkylän seurakuntakodilla (osoite Tapulintie 2, 36200 Kangasala).

Päivän kulku oli seuraava:
klo 10 Vuosikokous.
klo 12 Lounas: tarjolla keittolounas, mutta voit myös ottaa mukaan syötävää yhdessä jaettavaksi nyyttärihenkisesti.
klo 13 Rukoushetki, jonka jälkeen seminaari ja yhteinen keskustelu aiheesta ”Sinapinsiemenenä Suomessa ja maailmalla – Miten voisimme kuulla jäsenistön monipuolisen äänen entistä paremmin?”. Keskustelemme jäsenten merkityksestä Sinapinsiemenelle ja Sinapinsiemenen merkityksestä jäsenille.

Ilmoittauduthan etukäteen ruokailun vuoksi! Ilmoittautuminen 8.8. mennessä sihteerille 050 5254635 tai sihteeri@sinapinsiemen.fi. Ajoissa ilmoittautuneille lähetetään kokouksen asiakirjat sähköpostitse etukäteen.
Poikkeusaikojen lieventyessä kehotamme kuitenkin, että jäät kotiin, jos sinulla on minkäänlaisia flunssan oireita. Pyrimme järjestämään mahdollisuuden seurata kokousta ja seminaaria myös etänä, joten ota yhteyttä sihteeriin, jos toivot etäyhteyden järjestämistä.

Olet lämpimästi tervetullut!

VUOSIKOKOUSKUTSU:

Sinapinsiemen ry:n jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen 15.8. klo 10 Kangasalan Kirkonkylän seurakuntakodille, Tapulintie 2, 36200 Kangasala.

Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
- hallituksen toimintakertomus edelliseltä toimintavuodelta
- edellisen toimintavuoden tilinpäätös sekä tilintarkastajien lausunto
- tilinpäätöksen vahvistaminen
- vastuuvapauden myöntämisestä päättäminen
- sääntömuutos

Hallituksen puolesta Helsingissä 30.6.2020
puheenjohtaja Kristiina Kallinen

Sinapinsiemenen 40-vuotisjuhla ja syyskokous pidettiin 9.11.

Yhdistyksen 40-vuotista taivalta juhlistetaan lauantaina 9.11.2019 Mikael Agricolan kirkolla. Juhlan jälkeen kokoontui yhdityksen sääntömääräinen syyskokous, jossa vahvistettiin talousarvio ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2020.

Toiminnan painopistealueena ovat vuonna 2020 lapset ja nuoret. Yhdistys julkaisee lastenkirjan ja pyrkii lisäämään kansainvälisen diakoniatyönsä tunnettavuutta. Lisäksi panostetaan viestinnän kehittäminen muun muassa verkkosivujen uudistamisen myötä.

Yhdistyksen hallituksessa jatkavat Juha Itäleino, Kristiina Kallinen, Saija Kainulainen, Soili Juntumaa sekä Sinikka Luokkanen. Heidän lisäkseen hallitukseen valittiin Elias Rautiainen ja Ari Vuorenmaa.

Jäsenmaksulaskujen tilaaminen e-laskuksi

Pahoittelut, että jäsenlaskutuksen yhteydessä oli virheellinen tieto e-laskutilauksen yhteydessä käytettävästä jäsennumerosta.

E-laskupalveluissa on useita erilaisia tarkistuksia eikä järjestelmät aina annan lähettää yksityishenkilöille e-laskuja, vaikka laskuttajalla olisikin oikea e-laskuosoite. Siksi olisi parempi, että jokainen niin halutessaan tilaa itselleen jäsenlaskun e-laskuksi.

Oikea tilauksessa tarvittavat jäsennumerosi on kolminumeroinen. Jos jäsenlaskussa oleva jäsennumero on 5-numeoinen, niin e-laskun tilauksessa toimiva jäsennumero on 3-numeroinen luku, jonka saa jättämällä huomiotta alussa olevat "67": esimerkiksi jos laskussa oli 67123 => oikea numero on 123. Sillä e-laskun tilaanminen pitäisi onnistua.

Sinapinsiemen etsii uusia toimijoita työryhmiin

Sinapinsiemen etsii innostuneita jäseniä toimimaan yhdistyksen työryhmissä. Työryhmät suunnittelevat, valmistelevat ja toteuttavat yhdistyksen toimintaa, kukin työalallaan. Ryhmiä ovat:

  • retriittityöryhmä: alana retriittitoiminta ja hiljaisuuden viljely
  • kustannustyöryhmä: alana yhdistyksen tarkoituksen mukaisen kirjallisuuden kääntäminen ja julkaisu
  • Taizé-ryhmä: alana yhteydenpito ja matkat Taizén yhteisöön
  • kansainvälisen diakonian työryhmä: alana yhdistyksen järjestämä varainkeruu Intian kummihankkeiden hyväksi
  • tiedotusryhmä: alana yhdistyksen toiminnasta ja sen tarkoitusta koskevista asioista tiedottaminen
  • yhteisöjen tukiryhmä: alana yhdistyksen yhteisöjen (Ukinranta, Kathos) tukeminen.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sihteeriin, sihteeri(at)sinapinsiemen.fi, tai puheenjohtajaan, puheenjohtaja(at)sinapinsiemen.fi.