Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ajankohtaista


Ajankohtaista tietoa tapahtumista löydät myös Sinapinsiemenen nettikanavista:
Täältä löytyy Sinapinsiemenen oma facebook-sivu.
Täältä löydät Ukinrannan nettisivut

SINAPINSIEMEN RY:N RETRIITIT 2024

Kangasalan Heinäkalliossa:
22-24.3.24 Hiljaisen viikon alkaessa, Riitta ja Olavi Heino

23-25.8.24 Parantava Valo, Outi Niemi ja Soili Juntumaa

27-29.8.24 Rauhaa rauhattomuuteen, Leena ja Jarmo Rautiainen

Ukinranta, Kangasala:
27.7. Hiljaisuuden päivä Ukinrannassa, tiedustelut Soili Juntumaa

Retriitteihin ilmoittaudutaan suoraan Kalajoen kristillisen opiston toimistoon (opisto@kkro.fi tai p. 08 4639200) tai ohjaajille viimeistään kolme viikkoa ennen retriitin alkua. Saat retriittikirjeen, missä tarkemmat tiedot ja ohjeet 160 euron osallistumismaksusta. Tarkemmat tiedustelut Soililta, soili.juntumaa@gmail.com tai p. 0505525529.

”KATSO, MINÄ LUON UUTTA!” – YHTEYTTÄ, HILJAISUUTTA, TOIVOA
- Raportti Sinapinsiemenen kevätkokouksesta 2023

Sinapinsiemenen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 22.4.2023 Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Hyvän toivon kappelissa Jätkäsaaressa. Alueen kappalainen Hannu Varkki, itsekin sinapinsiemen, oli ottanut yhdistyksen kutsun vastaan. Ideana oli järjestää välttämättömän, sääntömääräisen vuosikokouksen yhteyteen kunnon tapahtuma, yhdessä jonkun yhteistyötahon kanssa. Kun Hannu oli ottanut idean omakseen, saimme tapahtuman, ”Hiljaisuus keskellä elämää”, järjestäjiksi seurakunnan lisäksi myös Herättäjä-Yhdistyksen ja Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton. Idea toteutui loistavasti! Moni jo kokenut sinapinsiemen sai iloita nuoremman sukupolven läsnäolosta ja ajatuksista. Vuosikokoukseen kokoontuneen 25 sinapinsiemenen lisäksi seminaariin osallistui lukuisa joukko nuorempaa väkeä yhteistyökumppaneista.

Kokouksen avaukseksi kuulimme Jesajan lupauksen uudeksi luomisesta (Jes 43:19) ja siihen liittyvän rukouksen Anna-Maijan rukouskirjasta. Toinen inspiraation lähde, Taizen vuoden 2023 kirje, haastoi meitä jatkamaan ”sisäisen elämän ja solidaarisuuden” innoittamalla tiellä. Tienviitat on tänä vuonna ”luottamuksen ottaminen vaihtoehdoksi, uudistuminen rukouksen lähteellä, toisten/toisenlaisten kanssa kulkeminen ja ystävyytemme laajentaminen”.

Esille tuli myös se mihin rekisteröityä yhdistystä tarvitaan. On käynyt ilmi, että yhdistystä on tarvittu ainakin lehden julkaisemiseen, kummiohjelmien toteuttamiseen, Ukinrannan yhteisön ylläpitämiseen, ekumeeniseen toimintaan Suomen ekumeenisen neuvoston eri jaostoissa ja kirjankustannustoimintaan. Onko tämä riittävä syy yhdistyksen olemassa olemiseen? Onko vastuunkantajien joukko tarpeeksi suuri? Asiaa pohdittiin myös kokouksen ”muissa esille tulleissa asioissa”.
Kokouksen sääntömääräiset asiat hoidettiin jouhevasti vanhan konkarin Juhani Veikkolan toimiessa puheenjohtajana ja yhdistyksen sihteerin Liisa Ruusukallion ollessa sihteerinä. Kokouksessa oli mukana myös joitain etäosallistujia. Talous ja sen hoito on kunnossa, josta kirjanpitäjämme Sinikka Luokkanen sai erityiskiitoksen.

Varsinainen suuri asia kokouksen asialistalla oli yhdistyksen kansainvälisen diakoniatyön kohteiden uudistaminen. Pitkäaikaisen kummikohteemme Komin perustaman Kiitos Inn-lastenkodin toiminta on ollut viime vuosina ongelmallista koronapandemian, Intian hallituksen hindunationalistisen politiikan ja Komin muiden moninaisten tehtävien takia. Suomen virallisten kehitysapusäännösten mukaisen raportoinnin kanssa on myös ollut ongelmia, kun Kom on toiminut oman kirkkonsa pappina, seminaarin opettajana ja raamattukäännöstyössä. Kom itse oli kokouksessa läsnä ja oli tavannut meitä hänen tukijoitaan ennen kokousta. Siksi nyt saatettiin päättää, että muutetaan Sinapinsiemenen virallinen tuki kevyemmäksi epäviralliseksi ystävätueksi, jota varten olemassa oma ryhmänsä. Viime vuosina Kom on joskus itse ehdottanut, että rahallista tukea ei Kiitos Innille lähetettäisi, sille ei ole ollut käyttöä. Siksi varoja on olemassa liki 15000 euroa. Kokouksessa sovittiin, että se käytetään edelleen sovitusti, Komin toiveiden mukaisesti Manipurissa. Kom itse haluaisi jatkaa teologian opintojaan Intiassa. Senkin tukeminen voisi toteutua tulevaisuudessa yksityisen ystävätuen varassa. Hän kuulumisensa jaetaan edelleen Sinapinsiemenen jäsenille. Kom sai kokouksessa tilaa kertoa kokemuksistaan ja kristittyjen tilanteesta Manipurissa, jonka väkivaltaisuuksista olemme kokouksen jälkeen saaneet huolestuttavia uutisia. Sinne tarvitaan nyt erityisesti rukoustukea.

Toinen kummiohjelman muutos, joka kokouksessa hyväksyttiin, on liittyminen Dalitien solidaarisuusverkoston (DSNFI) hankkeeseen syrjittyjen dalitnuorten tukemiseksi Nepalissa. Tämän pyynnön on Sinapinsiemenelle verkoston puolesta esittäneet Kaisa Raittila ja Mikko Malkavaara. Tarkoitus on haastaa jäseniä liittymään verkoston hankkeeseen, ei aloittaa omaa ohjelmaa. Tässäkin on uusi mahdollisuus hedelmälliseen ja siunattuun yhteistyöhön, joka voisi tuoda mukaan myös uusia ihmisiä. Intian Gujaratin ESP-ohjelma jatkuu edelleen muuttumattomana.

Yhteistyön hedelmänä tässä kokouksessa pidettiin ”Hiljaisuus keskellä elämää”-tapahtuma. Kuulimme ajatuksia Ukinrannan yhteisön jäsen Jussi Malkamäeltä, Körttikodin asukkaalta Hanna-Tuulia Haavistolta ja Hyvän toivon kappelin papilta Hannu Varkilta. Jussin ajatukset hiljaisuuden merkityksestä liittyivät asumiseen Taizessä, Hanna-Leenan maalaamiseen ja Hannun linnunlaulun kuuntelemiseen. Toki muuhunkin, jota sitten lähdettiin jakamaan ryhmissä. Päivä päättyi Hyvän toivon kappelin säännöllisesti järjestämään Luottamuksen messuun. Saimme todella olla ”hiljaa keskellä elämää”, rauhassa ja levollisena Taize-laulujen, Raamatun Sanan ja Ehtoollisen pyhän sakramentin hoidossa. Uskon, että saimme lähteä arkeen Hyvän toivon kappelista Toivo sydämessämme.
Vietimme Juhlaa Jumalan kanssa! Kiitos!

Olavi Heino, Sinapinsiemenen puheenjohtaja

Kuva: Sinapinsiemenen 40-vuotisjuhla pidettiin 9.11.2019 Agricolan kirkolla Helsingissä.

Tule rohkeasti mukaan ja ota yhteyttä!

Sinapinsiemenet toimivat eri tavoin ympäri Suomen ja tämän maailman. Esimerkiksi vuoden 2023 toiminnan painopisteinä ovat viestintään, nuoriin aikuisiin ja Ukinrannan yhteisön toimintaan panostaminen. Otamme mielellämme vastaan kehitysideoita ja kannustamme jäseniämme aktiivisuuteen.

Jos sinulla on ideoita uudenlaiseen toimintaan tai muuta kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä sihteeriin, sihteeri(at)sinapinsiemen.fi, tai puheenjohtajaan, puheenjohtaja(at)sinapinsiemen.fi. Ukinrannan yhteisöön saat yhteyden puhelimitse 041 3172 262 (ti - pe klo 17-18) tai sähköpostitse ukinranta@sinapinsiemen.fi.