Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

Vuoden 2018 toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt, jotka määrittävät yhdistyksen tarkoituksen (4§) ja toimintamuodot (5§). Vuoden 2018 toiminnan painopisteet ovat:

  1. Oikeus, rauha ja luomakunnan eheys (ORLE) kaikkeen toimintaan liittyvänä teemana
  2. Ukinrannan yhteisön tukeminen ja sen toiminnan kehittäminen yhdessä fransiskaanitertiäärien kanssa
  3. Yhdistyksen ja sen kansainvälisen diakonian tunnettavuuden lisääminen (jäsenhankinta)

Informaation tuottaminen ja levittäminen

Tiedon tuottaminen ja levittäminen. Yhdistys tuottaa tietoa tarkoituksensa mukaisesta elämänmuodosta, erityisesti teemasta Oikeus, rauha ja luomakunnan eheys (ORLE). Yhdistys rohkaisee jäseniään tuottamaan ja jakamaan informaatiota yhdistyksen tarkoituksen mukaisesta elämänmuodosta, ja levittää tuotettua informaatiota erityisesti yhdistyksen jäsenlehdessä, kotisivuilla ja kustannustoiminnassa.

Tapahtumien järjestäminen. Yhdistys rohkaisee jäseniään järjestämään yhdistyksen nimissä paikkakunnillaan vaihtoehtoista elämäntapaa käsitteleviä tilaisuuksia ja järjestämään Taizé-henkisiä rukoushetkiä yhteistyössä paikallisseurakuntien ja yhteisöjen kanssa. Yhdistys järjestää myös yleisiä kokouksia, joissa käsitellään yhdistyksen tarkoituksen mukaista elämänmuotoa. Sääntömääräisten kokousten yhteydessä järjestetään seminaari jostain aiheeseen liittyvästä teemasta.

Taizé-aiheinen tapahtuma. Yhdistys osallistuu syksyllä 2018 järjestettävän Taizé-tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen.

Lainsäädäntöprosessin seuraaminen. Yhdistys seuraa valtiollista lainsäädäntöprosessia ja antaa lausuntoja tilanteissa, joissa säädettävät lait liittyvät yhdistyksen tarkoitukseen.

Retriittitoiminta. Yhdistys tukee elämänmuotoonsa liittyvää yksinkertaisuutta edistämällä hiljaisuuden viljelyä retriittien järjestämisen kautta. Vuoden aikana yhdistys järjestää 2-4 retriittiä.

Kirjamyynti. Yhdistys ylläpitää pientä myymälää ensisijaisesti verkkokauppana. Siellä myydään kirjoja, musiikkia, lahjatavaroita ja muuta materiaalia, jotka liittyvät yhdistyksen tarkoitukseen ja toimintaan.

Kustannustoiminta. Toimintavuoden aikana valmistellaan suomennoksia ja antologiajulkaisua Short Writings from Taizé -kirjasarjasta, Sources of Taizé -kirjasta ja veli Rogerin meditaatiokirjasta.

Taizé-teemaan liittyvä tiedottaminen. Yhdistys tiedottaa Taizé-henkisestä toiminnasta ja matkoista Ranskan Taizé-yhteisöön ja sen järjestämiin kokouksiin Euroopassa, sekä rohkaisee jäseniään järjestämään matkoja Taizé-yhteisöön. Yhdistys julkaisee sähköisesti oppaan Taizéen yksin matkustamisesta. Yhdistys järjestää vuonna 2018 kaksi yhteislähtö-tyyppistä matkaa Taizéhen, yhden toukokuussa ja yhden elokuussa. Yhteislähtö-matkoissa kerrotaan ennalta, millä yhteyksillä on tarkoitus kulkea; kukin matkalle lähtijä hankkii liput itse, vaikka kulkeminen tapahtuukin yhdessä.

Opas siemenyhteisöjen perustamiseen. Yhdistys opastaa suomalaisia seurakuntia yhdistyksen tarkoituksen mukaista elämänmuotoa elävien siemenyhteisöjen perustamisessa seurakuntien toiminnan yhteyteen. Tässä yhdistys tekee yhteistyötä muiden yhteisöllisyyttä tukevien yhdistysten kanssa.


Yhteisöjen tukeminen

Ukinranta. Yhdistys tukee Ukinrannan yhteisöä, joka on Sinapinsiemen toiminnan keskus. Ukinrannan yhteisön muodostavat sen 5-7 jäsentä: yhteisön emäntä ja isäntä (Maria ja Robin King) vuokraavat Keltaisesta talosta yläkerran asuntoa, ja yhteisön muut jäsenet vuokraavat Sinisen talon yläkerrasta huoneita. Sinisen talon alakerrassa on majoitustilaa Ukinrannassa vierailevia varten. Fransiskaanitertiäärit vuokraavat yhdessä yhtä huonetta Sinisen talon yläkerrasta. Ukinrannassa toteutetaan myös muuta yhdistyksen toimintaa, missä mukana ovat myös fransiskaanitertiäärit.

Vuoden 2018 aikana Ukinrannassa toteutetaan kuukausittain Maatilkku-tapahtumia, jossa opetellaan yhdessä käytännönläheisesti, miten oikeus, rauha ja luomakunnan eheys voivat näkyä omassa elämässä. Lisäksi paikan ylläpitoon kuuluviin tehtäviin kutsutaan talkoisiin yhteisöä auttamaan myös yhdistyksen jäseniä.

Kathos. Yhdistys tukee myös Kathos-asuinyhteisöä, joka elää Helsingin Punavuoressa ja toteuttaa yhdistyksen elämänmuotoa hieman eri tavalla kuin Ukinrannassa. Kaupunkimaisemmassa yhteisössä asuu yhteensä 4 nuorta aikuista, joita kutsutaan mukaan yhdistyksen toimintaan.

Uusi yhteisö Helsingissä. Helsinkiin perustetaan toinen asuinyhteisö. Asuinyhteisön tarkoitus on olla samantyyppinen kuin Kathos-yhteisö. Yhteisö ei tuota kuluja yhdistykselle.

Kansainvälinen diakonia: ESP. Yhdistys tukee yhteisöjä kansainvälisestä harjoittamalla kansainvälistä diakoniaa. Yhdistys kerää varoja Intian kummilapsitoimintaan Education Sponsorship Programme -ohjelman kautta. Intian yhteyshenkilönä ovat isä Fernando Franco sekä John Dsouza.

Kansainvälinen diakonia: Kom. Yhdistys keää varoja myös entisen stipendiaattinsa Karong Thanghao Komin koulukotia ja koulua (Kiitos Inn) varten. Yhdistys tukee Komin tarvitsemaa kansalaisjärjestöjen johtamisen jatkokoulutusta Intiassa. Yhdistys pyrkii toimintavuonna tekemään kansainvälisen diakonian kohteita tunnetummiksi ja hankkimaan uusia kummeja.

Yhteyksien ylläpitäminen

Jäsenyydet muissa järjestöissä. Yhdistys on Kirkkopalvelut ry:n jäsen ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston kumppanuusjärjestö, ja edistää niiden kautta asiaansa. Yhdistyksen yleiskokousedustajana SEN:issä toimii kolmivuotiskaudella 2018–2020 Kristiina Kallinen. Yhdistys on lähettänyt jaostotyöskentelyyn Paulina Kainulaisen ja Katri Kuusikallion.

Yhteydet muihin toimijoihin ja järjestöihin. Yhdistys pitää yhteyttä hiljaisuuden taloihin ja retriittejä järjestäviin tahoihin, Hiljaisuuden ystäviin ja San Damianon osuuskuntaan. Lähetysseuraan, joka on Ukinrannan vuokranantaja, pidetään yhteyttä säännöllisesti.

Yhteydet kirkkoon. Yhdistys pitää yhteyttä Kangasalan seurakuntaan, Tampereen seurakuntiin ja hiippakuntaan sekä Kirkkohallitukseen. Ukinrannan ja Kangasalan seurakunnan välillä keskustellaan mahdollisesta yhteistyösopimuksesta. Yhdistys osallistuu Kirkkohallituksen järjestämään hengellistä elämää koskevaan neuvotteluun.

Yhteydet ulkomaille. Yhteyttä pidetään erityisesti Intiassa olevaan ESP-ohjelmaan sekä Komiin. Yhteyttä pidetään Taizén yhteisöön Ranskassa sekä Grandchampin yhteisöön Sveitsissä. Yhteyttä pidetään myös Hillfieldin yhteisöön Englannissa.

Yhteydenpito jäsenistöön. Jäsenistön kesken ja jäsenistölle viestitään seuraavien kanavien kautta: (a) sähköpostilista, (b) Facebook-ryhmä, (c) Facebook-sivu, (d) verkkosivut, (e) jäsenlehti Sinapinsiemen.